Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Duitse jagers doden ‘probleemwolf’ niet ver van Nederlandse grens, uit roedel die al zo'n vijfhonderd schapen doodde

Voor het eerst in meer dan honderd jaar is in Duitsland een wolf afgeschoten die boerderijdieren zou hebben gedood. Het gaat om een vrouwtjeswolf uit een roedel die sinds 2018 al zo'n vijfhonderd schapen doodde. Jagers schoten het dier vorige week in de nacht van woensdag op donderdag dood, melden Duitse media.  

18 reacties

  • David Gilliet

    3 jaar geleden
    Zolang de mens hun teritorium inpalmt mogen die dieren absoluut niet worden uitgezet! Dit is zuivere dierenmishandeling ! En nu graag reactie van de zogezegde (groenen) en consoorten... Waar zit het verstand?
  • Marc Puystiens

    3 jaar geleden
    Hondjes inzetten. simpelste oplossing. er zijn rassen waar wolven schrik van hebben. In Frankrijk doen ze het zo. Daar loop je tussen de schapen, beschermd door enorme honden die wandelaars gewoon met rust laten. Wolven blijven op afstand. En voor wie zegt dat de wolf hier niet meer thuis hoort, denk ik eerder dat wij niet meer thuis horen op deze planeet. We zijn vervreemd van onze eigen natuur.
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Zijn er echt geen andere oplossingen moet het weer moorden zijn.
  • Gaston Van De Kerckhove

    3 jaar geleden
    De wolf hoort hier niet meer thuis.
  • Dirk Seye

    3 jaar geleden
    Vrees dat de wolf hier niet meer veilig -zowel voor zijn soort alsook voor de menselijke habitat tout court - kan gereïntroduceerd worden. Jammer maar we leven in te dichtbevolkte landen. Waarom geen beschermd en afgesloten ruim territorium voor hen creëren binnen Europees verband in weinig bevolkte delen van b.v. Roemenië, Hongarije, Polen ?
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. Steeds meer koraalriffen verbleken door klimaatopwarming: welke gevolgen heeft dat voor ons?
    PREMIUM

    Steeds meer koraalrif­fen verbleken door klimaatop­war­ming: welke gevolgen heeft dat voor ons?

    Al maandenlang zijn de oceanen wereldwijd ongezien warm. In heel wat tropische regio’s gaat het om 2 tot 4°C boven de normale watertemperaturen. Dat is nefast voor koraalriffen die hierdoor massaal verbleken. Maar wat is koraalverbleking precies? Hebben de riffen nog een toekomst? En welke impact zou het op ons hebben als ze zouden verdwijnen door de klimaatopwarming? Klimatoloog Samuel Helsen legt uit. “De impact is niet alleen ecologisch, maar ook economisch.”