Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Burn-out vermindert promotiekansen met derde: “Problematisch”

Mensen met een burn-out die terug aan de slag gaan bij hun oude werkgever maken een derde minder kans om promotie te krijgen. Dat blijkt uit een studie van de faculteiten economie en psychologie van de UGent waar ook Het Nieuwsblad over bericht. "Dat is natuurlijk problematisch, aangezien velen na hun burn-out opnieuw aan de slag gaan bij hun 'oude' werkgever", zegt arbeidseconoom Stijn Baert, die mee het onderzoek verrichtte.

6 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Burn out doormaken betekent achteraf voor sommigen een mijlpaal in 't leven. De ervaring brengt vaak het inzicht om zichzelf niet meer voorzij te lopen....en geeft vooral besef voor levenswaarden. Geluk en gezondheid wil ik niet voor promotie inruilen :-)
  • Vanessa Huysmans

    3 jaar geleden
    Ik zal eens 1 ding de wereld in gooien..diegenen die een burnout hebben gehad zijn eindelijk wakkergeschud. Ze leren met herstel hun grenzen te kennen, zelfinzicht en kwaliteiten te waarderen en komen vaak sterker in hun schoenen te staan. Dus 1 tip aan elk werkgever: investeer en geloof in deze mensen! Ze zijn goud waard!!
  • Jacques Mertens

    3 jaar geleden
    Commentaren hieronder van mensen die, gelukkig voor hen, nog geen burn-out gehad hebben. Het zijn vaak de meest trouwe, hardwerkende medewerkers die over de grens gaan zodat lichaam en geest eventjes afhaken. Maar na de burn-out blijven dat toch de meest waardevolle werknemers.
  • geert Jonckheere

    3 jaar geleden
    Ben je werknemer? Dan ben je gewoon een nummer zoals iedereen. Winst is het enige wat telt! Zorg gewoon voor jezelf als werknemer, rijk ga je er niet van worden als je teveel werkt voor je baas. Je gezondheid is je grootste goed, vergeet dat niet!
  • IGOR Vandenberghe

    3 jaar geleden
    Hallo. Natuurlijk liggen de promotiekansen bij mensen met een burn-out lager. Wat had men anders gedacht? Dat men iemand met een burn-out zal bevoordelen tegenover iemand die al jarenlang trouw is aan het bedrijf. Dit los van het feit dat ik maar al te goed besef dat iedereen een burn-out kan oplopen. Maar welke werkgever zal diegene met een burn-out voortrekken op het ander personeel? Welk voorbeeld geef je dan aan je personeel? Werk hard, maar verwacht geen beloning.