AP
Volledig scherm
© AP

F1-renstal Red Bull bekrachtigt akkoord met Honda over motoren

Formule 1Red Bull heeft het akkoord met Honda om vanaf 2022 de krachtbron van de Japanse motorfabrikant te blijven gebruiken in de Formule 1 definitief bekrachtigd. De Oostenrijkse renstal zal in de eigen fabriek in het Engelse Milton Keynes een technische afdeling openen waarin de motoren worden onderhouden, meldt het team van de Nederlander Max Verstappen en de Mexicaan Sergio Perez.

4 reacties

  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    Gegarandeerd 2 de plaatsen dus. Want om de automatische wereldtitel machine Mercedes verslaan is meer nodig dan een goede motor met een super talent erin.
  • Ineke Visser

    3 jaar geleden
    Het verschil zal kleiner worden maar of het genoeg om Mercedes te bedreigen? Misschien meer tweede plaatsen maar meer verwacht ik niet.
  • JOANNES HOSTE

    3 jaar geleden
    Daar ben ik niet zo zeker van. In 2021 mogen de motoren nog verder ontwikkeld worden. Daarnaast is er enkel spraken van een stop van doorontwikkeling van de verbrandingsmotor vanaf 2022. Al de rest mag wel verder doorontwikkeld worden. En Ferrari of Renault zouden nooit akkoord zijn gegaan, als ze niet zeker zijn dat ze Mercedes en Red Bull kunnen verslagen. Die zouden nooit akkoord gaan als ze weten dat Mercedes dan nog 4 jaar WK word.
  • Paul De Mol

    3 jaar geleden
    Dat betekent al zeker nog 4 jaar WK voor Mercedes.