© Politie Antwerpen

Dieven bedreigen slachtoffers met mes en duiken Voetgangerstunnel in

Linkeroever -

De Antwerpse politie heeft zaterdagavond twee mannen opgepakt die op de Vrijdagmarkt een gsm hadden gestolen van een koppel. De dieven doken de Voetgangerstunnel in, maar konden na een korte achtervolging op Linkeroever opgepakt worden.

Na de diefstal op de Vrijdagmarkt wilden de man en de vrouw de overvallers achterna gaan, maar werden ze bedreigd met een mes. Het koppel belde naar de politie en zagen hoe de overvallers verdwenen in de Voetgangerstunnel.

“Een patrouille van de mobiele eenheid werd samen met een ploeg van politiezone Zwijndrecht aangestuurd naar het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever. Ze zagen hoe de twee verdachten de tunnel uitkwamen en zetten de achtervolging in”, zegt de Antwerpse politie.

Een van de twee gleed uit op het ijs en kon al snel gevat worden. De patrouille uit Zwijndrecht kon ook de tweede man oppakken. “Ter hoogte van de Boeienweide werd ook het gestolen gsm-toestel aangetroffen, samen met het mes dat vermoedelijk door de verdachten was gebruikt. De twee mannen bleken illegaal in ons land te verblijven”, aldus de politie.

In het cellencomplex richtte een van de twee dieven nog heel wat vernielingen aan. Het duo werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hen aan te houden. De gsm werd teruggegeven aan de eigenaar.

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER