Biden en Erdogan op een archiefbeeld uit 2014
Volledig scherm
Biden en Erdogan op een archiefbeeld uit 2014 © AFP

Turkse president beschuldigt VS van steun aan terroristen in Irak, VS reageren snel

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Verenigde Staten ervan beschuldigd terroristen in Irak te steunen. Erdogans toorn volgt op de gemelde executie van dertien Turken die onlangs zijn ontvoerd door de extremistische PKK (Koerdische Arbeidspartij). Deze Turks-Koerdische organisatie heeft als uitvalsbasis het noorden van Irak en is bondgenoot van de Koerden die het noorden van Syrië beheersen. Binnen enkele uren kreeg de Turkse minister van Buitenlandse Zaken een telefoontje van zijn Amerikaanse collega.

4 reacties

  • August Leemans

    3 jaar geleden
    Ik vertrouw Erdogan voor geen haar en hopelijk doen de Amerikanen dat ook niet. Maar de Koerden moeten slimmer zijn en videomateriaal en geluidsopnames de wereld in sturen met bewijs van hun onschuld als dit dan ook hun waarheid is.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Turkse troepen hebben ze gevonden. Dan kan er wel twijfel zijn welke opdracht ze hadden en misschien de PKK de schuld geven. Erdo is tot in staat.
  • Benny Van den broeck

    3 jaar geleden
    Deze keer heeft erdo gelijk.
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    Turkije weigerde de wapens op te nemen tegen IS en schoot zelfs een Russische jet neer toen die een IS-konvooi aanviel. In Turkije worden de Koerden reeds decennia vervolgd door de Turkse staat. Nu zijn Turkse troepen, na Syrië, ook Irak binnengetrokken. Klaarblijkelijk neemt Erdogan het niet zo nauw qua landsgrenzen noch wie hij terroristen noemt.