De Franse minister van Economie Bruno Le Maire
Volledig scherm
De Franse minister van Economie Bruno Le Maire © REUTERS

Franse minister van Economie hekelt Europese afhankelijkheid van Azië: “Het maakt ons kwetsbaar”

De Franse minister van Economie Bruno Le Maire heeft maandag uitgehaald naar de te grote Europese afhankelijkheid van Azië, na de leveringsproblemen die de auto-industrie ondervindt voor halfgeleiders. Door die problemen ligt bijvoorbeeld ook de fabriek van Audi in Vorst deze week stil.

13 reacties

  • Lisette Nelissen

    3 jaar geleden
    Enkele decennia geleden waren vele ministers en bedrijfsleiders laaiend enthousiast over China. Hun kinderen moesten zelfs Chinees leren, er even aan voorbijgaand dat er vele verschillende talen zijn in China waarbij de ene Chinees de andere niet begrijpt. Het drama van Tien an Men werd ook gauw vergeten. De burger zag het met lede ogen aan en maakte lang geleden al de bedenking dat we toch wel heel afhankelijk werden van Azië...
  • Danny De Graeve

    3 jaar geleden
    Eerst alle technologie, infrastructuur, enz.. verkopen aan de Chinezen en daar nog een keer jullie fabrieken bouwen om nu dan te komen huilen. Vrees dat het watte laat is. En stop AUB met steeds achter de VS aan te modderen. De EU moet op haar eigen onafhankelijke benen leren staan. Als dat nog kan teminste. De EU zit nu gewoon in de zakken van de Russen, VS en China.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Frankrijk zit al langer op dat spoor hoor. Europese landen hebben hun eigen know-how en productie jarenlang verwaarloosd. Tijd om zelf terug te produceren. Van mij mag het duurder zijn. Kwaliteit duurt langer dan die Chinese brol. De wol van de Franse schapen bv wordt weggegeven of weggegooid. Nu zijn er initiatieven om die wol te verwerken. Kleine jonge ondernemingen. De vraag van de Franse consument is er.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    ze doen maar ik weet de chinese producten wel te vinden, dat ze hun europese brol maar houden
  • joanna van den bergh

    3 jaar geleden
    Langs de ene kant moeten we recycleren en het milieu beschermen ,en langs de andere kant komen er nodige wegwerspullen in massale hoeveelheden binnen Waar is de logica??