ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Zijn er vaak overschotten van vaccin? En wat gebeurt daar dan mee?

In Lommel kregen twee schepenen onverwacht al een vaccin omdat het plaatselijke woonzorgcentrum met overschotten zat en de eerste gegadigden, de zorgverleners, niet konden of wilden geprikt worden. Ook eerder doken al berichten op over vaccinrestjes die bij niet-zorgverleners terecht kwamen. Hoe kan dat eigenlijk? Gebeurt het wel vaker? En krijgen zij dan ook binnen de 21 dagen een tweede prik?

13 reacties

  • Jennifer Peeters

    3 jaar geleden
    Die twee gezonde schepenen die het vaccin voor hun beurt hebben gekregen, moesten een corona boete krijgen. Maar ja, een NVA'r die vindt dat risicopatiënten geen voorrang mogen krijgen, dat zegt genoeg hé.
  • van roy jozef

    3 jaar geleden
    Niks nieuw, al eeuwen gaat zoiets.
  • Eddy Vermeulen

    3 jaar geleden
    Wat ik mij afvraag, wordt elk vaccin dan niet op voorhand toegewezen aan een bepaalde persoon en geregistreerd zoals een griepvaccin. Ik heb ooit meegemaakt dat er in het bedrijf waar ik werkte een rondvraag was geweest voor het griepvaccin juist op de dag dat ik verlof had. Toen er een persoon wegviel omdat deze reeds elders was gevaccineerd wilde ik zijn spuitje overnemen. Niks van, de dokter die de vaccins toediende heeft dat ene flesje gewoon terug meegenomen.
  • Jean-Pierre Brunson

    3 jaar geleden
    Natuurlijk de intelligente en onmisbare politiekers weten wel waar ze moeten zijn en waren de eersten om te zeggen hun beurt af te wachten
  • eddy vanhuldenberg

    3 jaar geleden
    eddy vanhuldenberg Het wil altijd juist lukken dat er politiekers in de buurt zijn