Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AP

Winterprik maakt olie nóg duurder: prijs op hoogste peil in ruim een jaar

Wie moet tanken of zijn stookolievoorraad moet aanvullen, voelt het in zijn portefeuille. De olieprijzen zitten al een tijdje stevig in de lift wegens de duurdere ruwe olie. Door de winterprik bereikte de prijs van die grondstof voor tal van brandstoffen gisteren nog haar hoogste peil sinds meer dan een jaar.

15 reacties

  • Paul Hendriks

    3 jaar geleden
    Geen probleem, dat reken ik gewoon aan mijn klanten door.
  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Marc Janssens, de kostprijs van die heilige drievuldigheid verdien je nooit terug. Hier niks bijzonders qua isolatie, wandketel op propaan, 1500euro installatiekost en jaarlijks 1500euro propaan voor verwarming, sanitair en koken en 750 euro elektriciteit, dus amper 550 euro per jaar meer zonder grote investeringen. Denk dat ik goedkoper af ben!
  • Jelle Vanstraelen

    3 jaar geleden
    Norbert en Frans: prachtig idee, die mini-kerncentrales. Kan je ook eens een producent vernoemen? ... Oeps, da's waar ook. Die zijn er niet. Het is een ideetje voor iets wat misschien ooit zou kunnen bestaan, maar nu nog even niet (en in de komende 10 tot 20 jaar ook niet).
  • boris paesen

    3 jaar geleden
    De olieprijs gaat gewoon omhoog omdat de regering de taksen zo hoog maakt om zo alles wat met elektriciteit te maken heeft door de burger zijn strot te duwen.
  • Léon-Bernard Giot

    3 jaar geleden
    Niets moet 'duur' zijn... op voorwaarde dat men afstapt van 'economie'... Olie = natuur ; electriciteit = natuur ; ... wind, golven, zon... alles is natuur... Economie is een menselijk gedrocht , een verzinsel... , een bescherming van de allerrijksten...