thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

IN BEELD. Deze adembenemende “hotelkamer” in de Alpen heeft geen muren

Grote fan van de gezonde lucht en open landschappen van de Alpen? Dit “hotel”, in het midden van het Zwitserse gebergte, speelt in op die troeven maar wel op een heel eigenzinnige manier. Hotel ‘Null Stern’ schrapt zijn muren, plafonds en deuren om de mensen letterlijk in de natuur te laten logeren. Het enige wat er overblijft, is een bed met linnen, tegels en twee krukjes en nachtkastjes met lampen.

mrra

‘Null Stern’ of geen sterren, gaat niet over het uitzicht in de nacht, integendeel. Het hotel heeft geen sterren als rating, aangezien de muren, het plafond en een badkamer ontbreekt. Als je daar wil verblijven, moet je ofwel gebruikmaken van de natuur als badkamer, ofwel vijf minuten wandelen tot het dichtstbijzijnde restaurant.

De kamers liggen bijna 2 kilometer boven de zeespiegel in het Zwitserse Safiental, waar het helaas ook regelmatig regent. Daarom heeft bedenker Daniel Charbonnier een deal met lokale inwoners van het stadje. Zij brengen de gasten bij noodweer naar een dichtbijgelegen chalet. Ook om op de locatie te geraken, zijn er mensen voorzien die helpen met de trektocht. Als klanten dat echt willen, kunnen ze zelfs roomservice bestellen.

Het straffe concept schrikt bezoekers niet af, want de kamers zouden al volgeboekt zijn tot juli 2017, ook al kost een verblijf in één kamer 230 euro per nacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer