Biostatisticus Geert Molenberghs.
Volledig scherm
Biostatisticus Geert Molenberghs. © Joel Hoylaerts/Photo News

Mag horeca beginnen dromen? Molenberghs: “Situatie kan er tegen paasvakantie gunstig uitzien voor nieuwe versoepelingen”

Op een precieze datum wil hij zich niet vastpinnen, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs kan er stilaan gedacht worden aan “getrapte, stapsgewijze versoepelingen” in de periode van de paasvakantie. “We moeten nog even volhouden, maar ik denk dat de situatie er rond de paasvakantie gunstiger gaat uitzien”, zei hij in De Ochtend op Radio 1.

36 reacties

  • Mireille Vergauwen

    3 jaar geleden
    Eerst zien en dan geloven! Sorry maar eerst afwachten na de krokusvakantie!
  • gina duribreux

    3 jaar geleden
    als 65plus zijn vaccin gekregen heeft anders pot dicht met bevoorrechte en tweerang burgers te maken zal het niet lukken en politiek is daar verantwoordelijk voor als er nog 65plus dood gaat aan corona moet er gestraft worden door regering niet correct gewerkt heeft en oude mensen al 1jaar heeft opgesloten en die zien niemand braco aan deze heel slimme hij mag fier zijn waarheid niet te vertellen
  • Patrick Braekeveldt

    3 jaar geleden
    Tot spijt van wie het benijd ,dat na de sluiting van de horeca de dagelijkse besmettingen snel zakten van 20.000 tot rond de 3000 was het beste bewijs dat het virus daar opgepikt de families en gezinnen besmette !
  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Als Bart De Wever zich maar bezig houd met zijn zaken en de rest aan de virologen overlaat want die moeit zijn eigen nu eens met alles en nog wat ,en waarom zouden restaurants niet open mogen , de regering mag toch ook feesten
  • Norman Hardy

    3 jaar geleden
    Molenberghs is statiticus en dus verwachten we ‘nuchtere’ cijfers. Hij is geen viroloog en moet ‘prognoses’ achterwege laten. Dat horeca nooit bijgedragen heeft aan hogere besmettingen wisten we al lang. Maggie’s uitspraak “het is maar een griepje” was er niet zo ver naast: nauwelijks meer slachtoffers dan andere jaren. De maatregelen waren erger dan corona zelf. @ Freddy Duschek formuleert het correct: door interactie met mensen buiten uw bubbel kweek je immuniteit, niet door minder contacten.