Ook als de avondklok wordt afgeschaft tot het hoger beroep, zouden Nederlanders zoveel mogelijk thuis moeten blijven, aldus Rutte. Hij deed een klemmende oproep daartoe tijdens een ingelaste persconferentie .
Volledig scherm
Ook als de avondklok wordt afgeschaft tot het hoger beroep, zouden Nederlanders zoveel mogelijk thuis moeten blijven, aldus Rutte. Hij deed een klemmende oproep daartoe tijdens een ingelaste persconferentie . © ANP

Mark Rutte roept op: “Blijf ook zonder avondklok ‘s avonds thuis”

De Nederlandse premier Mark Rutte roept Nederlanders “met klem” op om ‘s avonds thuis te blijven, ook als de regering er niet in slaagt de avondklok in stand te houden. Eerder op de dag besliste een rechter dat de avondklok in Nederland met onmiddellijke ingang moet worden opgeheven. Het kabinet gaat in hoger beroep tegen de uitspraak en vraagt in een zogeheten schorsingsincident aan de rechter om de avondklok te handhaven tot er een hoger beroep in de zaak is geweest. Volgens de premier is de avondklok echt nodig. 

141 reacties

  • Erwin Fiers

    3 jaar geleden
    Wilders heeft 100% gelijk!
  • Dany van landegem

    3 jaar geleden
    Velen beschouwen Nederland nu het summum van democratie...maar wat als de corona zich weer meer verspreidt door avondlijke bezoekjes en feestjes ? Wie had dan gelijk ? De rechter die zich met oogkleppen op de letter van de wet baseert...Of toch de Nederlandse regering die een totale ontwrichting van de maatschappij wou voorkomen. ken al een paar gezonde vijftigers die er aan zijn gestorven. wat als plots 10.000en ziek worden en geen zuurstof krijgen (bvb brazilië), bij belgie aankloppen?
  • Roger Declercq

    3 jaar geleden
    Onmiddellijk de grens met Nederland volledig afsluiten.
  • monique bolen

    3 jaar geleden
    Het is gekend dat er Nederlanders zijn die het niet zo nauw nemen met de covid-regels zelfs als ze hier komen denken ze dat het voor hen niet telt.
  • Jean Lazoore

    3 jaar geleden
    Een echte Democraat die Rutte, zijn Regering is gevallen, hij doet leuk voort in lopende zaken en als er een Rechterlijke uitspraak is die mijnheer niet wil dan doet hij een oproep om toch thuis te blijven, de schaamte voorbij. Hij zou beter sorry zeggen en vergoedingen geven aan de tien duizenden gezinnen die hij in de armoede gestort heeft met scheidingen, zelfmoorden en financiële drama’s tot gevolg, maar hij wist van niets, het waren zijn ambtenaren !
  1. Alles voor de foto: toerist in Noorwegen krijgt boete van 1.000 euro nadat hij veel te dicht bij walrus komt

    Alles voor de foto: toerist in Noorwegen krijgt boete van 1.000 euro nadat hij veel te dicht bij walrus komt

    Een toerist heeft in Noorwegen een fikse boete moeten betalen nadat hij op de Noorse archipel Svalbard (Spitsbergen) veel te dicht bij een walrus kwam. Omstanders zagen hoe de man op een stuk ijsschots ging staan en zo dicht mogelijk bij het beschermde dier schuifelde. Hij wilde blijkbaar een zo spectaculair mogelijke foto met het dier maken. De toerist, een Pool, kreeg meteen een boete van liefst 12.500 Noorse kronen aan zijn been, omgerekend 1.060 euro.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”