Welkom in de kerk met muziek, ledlichten en foodtruck

© emd

Tatkraft organiseert op vrijdag 3 februari een afterworkevent in de Sint-Theresiakerk. Voor het eerst vindt een ‘gewoon’ evenement plaats in de kerk, die ontwijd wordt. “Alle tickets zijn al de deur uit.”

ELKE MEERT

Een afterworkevent van de vereniging Tatkraft, met muziek, een foodtruck en discolichten vindt plaats op een wel heel opvallende locatie: de Sint-Theresiakerk. De leden van Tatkraft kwamen op het idee tijdens een brainstormsessie. “We wilden een unieke locatie en dachten dat het speciaal zou zijn om het in een kerk te kunnen organiseren, maar we wisten niet of dat haalbaar was”, klinkt het. “Maar toen we contact opnamen met de pastoor en de kerkfabriek reageerden die onmiddellijk enthousiast.”

Geheim

Tatkraft organiseerde vorige zomer zijn eerste evenement: het housefestival Tribu in Denderwindeke. “Dat was een groot succes”, zegt Sven Van Petegem. “Nu gaan we voor een volledig nieuw concept. Het wordt een netwerkevenement met een receptie van 16 tot 18 uur, waarna de aanwezigen kunnen genieten van muziek waar een dj voor instaat. Er zal ook een foodtruck komen en er wordt voor randanimatie gezorgd. Wat dat precies wordt, houden we nog wat geheim.”

De dresscode is ‘casual chic’ en ook de inkleding zal dat feestelijke uitstralen. “Geluidswerende doeken zullen de akoestiek optimaal maken en als versiering komt er een muur van led- en discolichten”, klinkt het. “Ook deze keer verwachten we een grote opkomst. Alle tickets zijn zelfs al de deur uit.”

Het evenement is een proefproject om in Sint-Theresiakerk iets anders te organiseren dan erediensten. “Momenteel wordt het aantal eucharistievieringen in de kerk afgebouwd”, zegt pastoor Alexander Vandaele. “Na de ondertekening van erfpachtovereenkomst tussen de stad en de kerkfabriek, wordt het gebouw onttrokken aan de eredienst. Vanaf dan zullen er geen religieuze plechtigheden meer plaatsvinden en kunnen er andere zaken worden georganiseerd, zoals deze afterwork. Het kerkgebouw wordt dan een buurtontmoetingscentrum om mensen samen te brengen. Tegen de zomer zou dat normaal helemaal rond moeten zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen