JJ House, waarvan Sihame El Kaouakibi mede-uitbater is, vraagt faillissement aan

Bron: BELGA

De uitbater van eventlocatie JJ House in Antwerpen vraagt faillissement aan. Naar eigen zeggen door de coronacrisis. Nochtans kwam JJ House de afgelopen dagen vooral in de media door de band met Sihame El Kaouakibi.

Point Urbain BV, de organisatie die eventlocatie JJ House in Antwerpen uitbaat, legt de boeken neer. Dat meldt eigenaar Erika Xuan Nguyen in een persbericht. Nguyen startte JJ House op met zakenpartner en mede-eigenaar Sihame El Kaouakibi.

Erika Xuan Nguyen en Sihame El Kaouakibi  ©  Frederik Beyens

Het faillissement is volledig te wijten aan de coronacrisis, luidt het. “JJ House werd afgelopen jaar zwaar getroffen door de coronacrisis waardoor alle evenementiële activiteiten zijn weggevallen. Daarnaast is er voorlopig geen perspectief op versoepelingen.”

De “mediaheisa” rond JJ House en “speculaties in sommige media” komen daar nog bij, klinkt het verder. “De verhuurder heeft nu naar aanleiding van de achterstallige huur ten gevolge van de coronacrisis een dagvaarding uitgebracht en de verbreking van de huurovereenkomst gevraagd. Een deurwaarder kwam vandaag ter plaatse. Zonder locatie is het verderzetten van de activiteiten de facto onmogelijk.”

El Kaouakibi, die voor Open Vld in het Vlaams parlement zetelt, ligt al enkele onder vuur voor vermeende financiële malversaties bij haar vzw Let’s Go Urban Academy. Nguyen en haar raadsman Joris Vercraeye benadrukken dat het faillissement van Point Urban losstaat van Let’s Go Urbain.

LEES OOK. Eigenzinnig, alternatief én 50.000 euro: gerommel bij Open VLD nadat uitlekt dat partij campagne van Sihame El Kaouakibi betaalde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen