Huawei heeft plannen voor gameconsole die concurrentie moet aangaan met PlayStation en Xbox

Huawei lijkt plannen te hebben om zich op de gamingmarkt te smijten. Zo zou het Chinese techbedrijf denken aan een eigen gameconsole, ook een gaming laptop is in de maak.

In het nieuws: Volgens de website Huawei Central wil Huawei binnenkort zijn gamma notebooks uitbreiden met gaming laptops. In een later stadion wil het bedrijf ook komen met een eigen gameconsole, vergelijkbaar met Sony PlayStation en Microsoft Xbox.

  • Door zich nu ook op de gamingmarkt te gooien, hoopt Huawei een stuk marktaandeel terug te winnen. Het bedrijf kreeg in het westen recent namelijk meerdere zware klappen.
    • Door de ban van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump kan Huawei voor zijn smartphones niet meer samenwerken met Google. Daardoor kelderde de verkoop buiten China.
    • De vele verhalen over spionage door de Chinese overheid zorgden er ook voor dat steeds meer landen – waaronder België – zich distantieerden van Huawei voor de bouw van hun 5G-netwerk. Qua technische knowhow hadden de Chinezen nochtans een grote voorsprong.
  • Huawei lonkte vorig jaar al even naar de gamingmarkt. Toen lanceerde het Game Center, een gaminghub die gebouwd is bovenop Huawei Media Services voor Android.

Gaming laptop: De plannen van Huawei om een laptop op de markt te brengen die zich speciaal richt op gamers komt niet als een verrassing.

  • Zusterbedrijf Honor kwam in 2020 met zijn eerste gaming laptop, de Honor Hunter. Het gaat om een laptop met zware specs die dus ideaal is voor gamers.
  • Toen waren er al geruchten dat Huawei ook in 2020 zijn eigen gaming laptop zou lanceren. Zo ver kwam het nog niet.
  • Begin 2021 introduceerde Huawei wel drie nieuwe laptops, de MateBook X Pro, MateBook 13 en 14. Zij worden aangedreven door de 11e generatie Intel-processor. Later dit jaar zou er ook een AMD-versie komen van de MateBook.

Gameconsole: Over de planning van Huawei voor een eigen gameconsole is nog maar heel weinig bekend. Huawei Central schrijft erbij dat dat toestel sowieso maar in de verre toekomst zal gelanceerd worden.

Meer