De bestorming van het Capitool op 6 januari.
Volledig scherm
De bestorming van het Capitool op 6 januari. © REUTERS

Amerikaanse burgerrechtenorganisatie beschuldigt Trump en diens advocaat van schending oude wet tegen Ku Klux Klan

De NAACP (National Association for the Advancement of Colored People), een van de oudste burgerrechtenbewegingen van de VS, heeft vandaag een rechtszaak aangespannen tegen voormalig president Donald Trump en zijn persoonlijke advocaat Rudy Giuliani wegens samenzwering. Volgens de NAACP heeft het duo op 6 januari - de dag van de bestorming van het Capitool - geprobeerd om de certificering van de verkiezingsuitslag te verhinderen.

15 reacties

  • Mich Vanderhoydonck

    3 jaar geleden
    Er bestaan tientallen redenen om de volledige Trump Clan in de gevangenis te stoppen.,zoals bij het Neurenberg proces. Enkel al om miljoenen Corona zieken bleekwater aan te raden ,met + 300.000 doden tot nu al is al een reden .
  • Bas-Henk Ramkema

    3 jaar geleden
    Vergeet niet dat de kkk deel was van de democraten. Hoewel de democraten nu doen alsof ze inclusief zijn, focussen ze zich meer dan ooit op het ras van een persoon: ‘jij bent zwart, dan moet iedereen medelijden hebben met jou’ ‘jij bent blank, dan moet je je schuldig voelen’. Scholen enkel voor zwarten en ‘poc’s’. Racisme ten top. Bedank lincoln en de republikeinen maar, anders hadden de democraten vandaag nog slaven gehad
  • Jeroen Beckers

    3 jaar geleden
    De slechtste president ooit gaat persoonlijk de republikeinse partij om zeep geholpen hebben, wat een karma!
  • Edwin Alberty

    3 jaar geleden
    Kan diezelfde wet niet gebruikt worden tegen Nancy Pelosi ?
  • Hubert Wouters

    3 jaar geleden
    Bennie Thompson heeft gelijk. Trump en Giuliano moeten zonder pardon de cel in.