Smakelijk is anders: vervallen wafels in automaat aan sporthal

© dhh

In de snoep- en drankautomaat aan de ingang van sporthal Jo Baetens in Lennik worden producten verkocht waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is.

Dieter Hautman

Het was een vrouw uit Lennik die het probleem op Facebook aankaartte. Toen ze afgelopen weekend in de cafetaria een wafel wilde kopen, bleek dat ze er geen hadden. Ze besloot dan maar om een wafel uit de automaat te kopen. “Men had mij nog verwittigd dat de week voordien iemand een wafel had genomen die al vervallen was, maar ik heb het er toch op gewaagd”, zegt ze. “Het resultaat: een wafel waarvan de houdbaarheidsdatum al vier maanden overschreden is.” De vrouw betaalde 1,50 euro voor een wafel die volgens de houdbaarheidsdatum nog goed was tot 23 september 2016. “Neem dus zeker geen wafel uit de automaat, je weet maar nooit dat je er ziek van wordt. Aan de brouwer die verantwoordelijk is voor deze automaat: gelieve uw producten te controleren”, schreef de vrouw op Facebook.

Schepen van sport Filip Van Ginderdeuren (Open VLD) is niet opgezet met het nieuws. Volgens hem gaat de verantwoordelijke voor de automaat hier grondig in de fout. “Dat er zaken verkocht worden die al lang vervallen zijn, is schandalig. Het is de verantwoordelijkheid van de brouwer om zijn producten na te kijken. Ik heb alvast onze nieuwe zaalwachter gevraagd om in het oog te houden wanneer de automaat wordt aangevuld en dan meteen te controleren of die producten nog goed zijn”, zegt Van Ginderdeuren.

Enkele maanden geleden bleek ook nog dat er in de automaat alcoholische drank kon gekocht worden, waardoor er dus ook minderjarigen alcohol konen kopen. Dat probleem werd op de gemeenteraad aangekaart door Jasper De Bruyn (N-VA-Lennik Kwadraat) en is intussen verholpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen