ANP
Volledig scherm
© ANP

Avondklok in Nederland blijft van kracht, hof schort vonnis van rechter op

De avondklok in Nederland blijft dan toch van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. De Nederlandse politie heeft in verschillende steden extra agenten ingezet vanwege de vele oproepen op sociale media om de straat op te gaan voor bijvoorbeeld een feestje.

8 reacties

  • Christophe Moser

    3 jaar geleden
    Voila, zien jullie nu hoe makkelijk dat allemaal gaat. Rechtspraak op maat noemen ze dat.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Mooi voorbeeld hoe het gerecht de politiek volgt, ook al moet het gerecht onpartijdig blijven. De wet is duidelijk, de avondklok is een inbreuk op de burger zijn vrijheid. Hoe erg het ook mag zijn.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Laat ze maar doen de cijfers zullen er snel weer stijgen
  • Guido Ceuleers

    3 jaar geleden
    Ze moesten die woordvoerder/dansleraar van Viruswaarheid opsluiten. Door schrappen van de avondklok onrechtstreeks verantwoordelijk voor mogelijke besmettingen en overlijdens door corona. Ook VRT met in 7e dag 2 anti vaxers aan het woord te laten, die nog nooit een serieus onderzoek hebben gepubliceerd,evenzo de 2 presentatoren die toelieten dat prof. Pierre Van Damme zich alleen moest verdedigen tegen die 2,die zelfs zeiden dat Covid19 geen gevaar inhield. Die dokteres moet mij niet verzorgen.
  • Marc Verdonck

    3 jaar geleden
    Welkom in Europa! En welkom voor de eenduidige rechtspraak!