© Directeur Basisschool Kosmos

First lego league medailles voor Kosmos

Zonhoven -

Begin januari namen de zesdejaars van Kosmos Zonhoven deel aan de First Lego League, een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Zopas ontvingen ze allemaal een medaille voor hun project.

Directeur Basisschool Kosmos

“Onder begeleiding van meester Bas splitsten de zesdejaars zich op in twee teams : de Garnaaltjes werkten een project uit rond een ‘loopmand voor jonge ouders’ terwijl de Scampi’s het gezelschapsspel ‘Race tegen de klok’ ontwierpen”, vertelt directeur van Kosmos Robbie Courtois. “Wij zijn fier op wat ze verwezenlijkt hebben en op het feit dat ze geleerd hebben om in teamverband oplossingen te zoeken voor realistische situaties die zich voordeden.”

Alle deelnemers ontvingen een medaille uit handen van Kristof Thijs (organisator namens VOKA) en Frank Vandebeek (jurylid namens Konings NV). “Wij verlenen graag onze medewerking aan dit project dat aandacht schenkt aan het belang van de STEM-richtingen”, aldus Frank Vandebeek. “Het belangrijkste voor Kristof en mij was om vast te stellen dat de kinderen eruit geleerd hebben en er vooral veel plezier aan beleefd hebben. Dat ik de medailles mocht uitreiken aan kinderen van een school uit onze eigen gemeente, was een bijkomend leuk gegeven. Hopelijk inspireert dit ook andere Zonhovense scholen om deel te nemen.”

http://bs-kosmos.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer