Direct naar artikelinhoud
NieuwsBritse koningshuis

Britse prins Philip (99) ‘uit voorzorg’ in ziekenhuis opgenomen

De Britse prins Philip, echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II.Beeld EPA

Prins Philip (99), de echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II, is in het ziekenhuis opgenomen. De hertog van Edinburgh werd gisterenavond op aanraden van zijn arts ‘uit voorzorg’ voor enkele dagen naar het King Edward VII Hospital gebracht omdat hij zich niet goed voelde, deelt Buckingham Palace mee.

, en

Hij blijft daar volgens Britse media enige dagen ter observatie. De prins liep op eigen kracht het ziekenhuis binnen en zijn gezondheidstoestand heeft voor zover bekend niets te maken met het coronavirus. Het Britse koninklijk paar is afgelopen maand al ingeënt tegen het virus met een eerste dosis.

De prins rust en wordt in de gaten gehouden. Koningin Elizabeth is niet bij haar man, maar is thuis gebleven in Windsor Castle. Philip heeft de laatste jaren meerdere keren medische problemen gehad die behandeling in een ziekenhuis noodzakelijk maakten. Hij heeft zich in 2017 uit het openbare leven teruggetrokken.

Het paar ontmoette elkaar voor het eerst in 1934. In 1947 trouwde de in Griekenland geboren prins Philip de 5 jaar jongere Britse kroonprinses in Londen.