Het commissariaat van de politiezone Zennevallei, waar 29 mensen positief hebben getest.
Volledig scherm
PREMIUM
Het commissariaat van de politiezone Zennevallei, waar 29 mensen positief hebben getest. © Tom Vierendeels

Braziliaanse variant circuleert nu ook in ons land: “Door alle heisa rond Britse mutant hebben we dat niet eerder gemerkt”

“Het ziet ernaar uit dat de Braziliaanse variant al circuleert in ons land. Door de enorme focus op de Britse mutant hebben we de Braziliaanse mogelijk gemist”, zegt viroloog Piet Maes (KU Leuven). Omdat minstens drie agenten van de politiezone Zennevallei besmet zijn met de Braziliaanse versie van het coronavirus zitten daar nu naar schatting 600 mensen in quarantaine.

70 reacties

  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Ze hebben zich bezig gehouden met cijfertjes ; 1 = ; 2= ; 4= ; 6= versoepelingen volgens de virologen ? Denk je nu echt dat de ministers dit begrijpen .Die zullen hun gedacht doen ; en als ze zich niet aan de cijfertjes houden zullen we op hun vingers slaan . Bende kleine kinderen . Dat puntensysteem gebruikte men in 1960 bij de nonnekens .
  • Patrick Peeters

    3 jaar geleden
    Welke vaccins zijn echt bestand tegen de Braziliaanse variant, zou het niet beter zijn om te wachten met vaccineren?
  • Gertie Daerden

    3 jaar geleden
    Met de focus op de Britse variant, zien ze de Braziliaanse niet, hoe gek kan het worden? En de Zuid Afrikaanse zeker ook niet gezien? Bill Gates heeft nog veel werk, als ieder land zijn variant gaat krijgen.
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Je moet niet vragen hoe geconcentreerd die mensen werken. Wel beste onderzoekers, de Californische en die van Bristol circuleren hier ook reeds, of het zal niet lang meer duren.
  • Simonne De Pauw

    3 jaar geleden
    Onderschatten we de Braziliaanse mutatie of is het slecht opgeklopt nieuws? Iedereen wil meer vrijheid maar is dat een goed idee? Blijkbaar ligt één van de agenten wel op intensieve. Is hij een risicopatiënt? Ik vermoed dat hij niet tot de groep 'ouderen' kan gerekend worden. We krijgen veel info over ons heen maar nooit is deze compleet en helder. We weten het niet is geen antwoord! Zoek het dan asap uit! Wat wel duidelijk is: Voor België blijft multitasken echt heel moeilijk.
  1. Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens
    PREMIUM
    16

    Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens

    Er woedt een open oorlog bij de Nationale Loterij. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële klachtenbrief over topman Jannie Haek (58). Hij wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. Wij kregen nog tien mails binnen van personeelsleden - met vooral forse kritiek, maar ook steun voor Haek. Wat is er aan de hand?
  2. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen