Clashes in Barcelona.
Volledig scherm
Clashes in Barcelona. © REUTERS

Nieuwe rellen in Spanje na arrestatie van controversiële rapper: minstens 63 gewonden, tientallen arrestaties

In meerdere Spaanse steden zijn nieuwe rellen uitgebroken uit protest tegen de arrestatie van rapper Pablo Hasél (32) voor belediging van de koning. In hoofdstad Madrid zette de oproerpolitie onder meer traangas en rubberkogels in tegen duizenden demonstranten. Ook in Barcelona kwam het tot gewelddadige confrontaties, waarbij de politie rubberkogels gebruikte. Tientallen manifestanten werden gearresteerd.

22 reacties

  • Robert Swillen

    3 jaar geleden
    En Europa zwijgt in alle talen , ze bemoeien zich wel wat er buiten Europa gebeurt , zeker wat betreft landen die hun lijn niet volgen. ( o.a.Rusland). Men is extreem indien men de waarheid spreekt over de uitbuitingen van de elite en gesteund door de overheden.
  • Erwin Werwaarts

    3 jaar geleden
    Er is een verschil tussen iemand publiekelijk beledigen en iemand publiekelijk beschuldigen . Iemand een hond noemen is niet hetzelfde als iemand een crimineel noemen (mafiabaas) . 'Laster en eerroof' is een wet (in België) , welk feit dus niet valt onder de vrije meningsuiting , noch onder artistieke vrijheid . Beschuldigen (mafiabaas) staat vrij in een democratie , maar dan moet je het wel bewijzen , zoniet ben je zelf de crimineel , en dus strafbaar .
  • Axel Van Bellingen

    3 jaar geleden
    De hypocriete EU is oorverdovend stil,maar wel hun wetten gaan stellen bij Putin die zich hoogst waarschijnlijk een breuk lacht.
  • Jacques Creeten

    3 jaar geleden
    Heeft er hier ook maar iemand zijn teksten gelezen voordat hij zijn mond opendoet over vrije meningsuiting of terrorisme?
  • Michael Aerts

    3 jaar geleden
    Pseudodemocratie.