Een man hangt een bordje 'gesloten' op zijn cafédeur.
Volledig scherm
PREMIUM
Een man hangt een bordje 'gesloten' op zijn cafédeur. © ANP

Onze opinie. Voorstel voor het begin van de vasten: geen angst, geen valse hoop

Newsflash. Er zijn geen politici die graag het bordje gesloten zien hangen aan de cafédeur. Die de gordijnen op de cultuurpodia graag gesloten houden. Die van mensen graag de essentie afnemen: sociaal contact. Er zijn geen politici die kleine zelfstandigen graag de handdoek in de ring zien gooien of zich verkneukelen in faillissementen. Er zijn geen politici die kinderen graag achter een computer les zien volgen. Ouderen graag aan hun eenzaamheid overlaten. Een lockdown langer rekken dan nodig.

6 reacties

  • Roger Vanthillo

    3 jaar geleden
    Zonder dat het in onze particratie veel zal uitmaken ligt deze regering duidelijk niet wakker van enige democratische reflex. Aan geen enkele vrijheidsbeperkende maatregel ging in ernstig democratisch parlementair debat vooraf. Het had nochtans heel wat schoonheidsfoutjes kunnen voorkomen. Men kwam niet verder dan achterbakse en alle stilte doorgevoerde MB's. Dan kan ook best, als besparing, alle parlementariërs naar huis te sturen.
  • Ludo Hermans

    3 jaar geleden
    Maar er zijn wel politici die graag veel beloven, en er zich maar twee dagen aan houden!
  • Hassan Oussehmine

    3 jaar geleden
    Zoals iedereen nu begint te beseffen is nul risico onbestaand. Sterven is de enige zekerheid. Elke expert die ik reeds hoorde was verkeerd. Vaccineren zou helpen maar daarvoor zijn ze te laat. Daarom komen ze af met de varianten om zichzelf nog wat langer veilig te stellen. Want geloof me na al die heisa gaan de echte cijfers en de wantoestanden aangaande de grondwet boven water komen. Geen enkele corona-boete was rechtsgeldig. Scheiding der machten hebben de regeringsleden nog nooit van gehoord
  • Kimmy Bossier

    3 jaar geleden
    Wat jullie juist net willen zeggen is dat er wel politici zijn die mensen zien failliet gaan, dat er totaal geen sociaal kontakt meer is, dat ze controle hebben op horeca en liefst alles gesloten houden. Enkel zo voelen ze zich in hun sas
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Deze regering heeft een staatsgreep gepleegd en het parlement buitenspel gezet ,op bescherming tegen machtsmisbruik hoeft de bevolking ook niet te rekenen op justitie en de raad van state want daar zitten enkel partijpoppetjes in.