Drie jaar cel met uitstel voor man die ex-partner had verkracht

© Getty Images

Een 36-jarige man uit Lembeek die zijn ex-partner had verkracht en haar zwaar had mishandeld, is woensdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar, met probatie-uitstel. De dertiger moet het slachtoffer ook een schadevergoeding van 2.685 euro betalen.

Abdoukarim C. had enige tijd een relatie gehad met een jonge vrouw uit Halle, maar die was tumultueus verlopen, onder meer door het drank- en druggebruik van beide partners.

In de zomer van 2015 had de jonge vrouw haar partner uiteindelijk de deur gewezen, maar op 25 juli stond de man weer voor haar deur. Om geen scène te maken in het bijzijn van enkele vriendinnen die op bezoek waren, liet de jonge vrouw Abdoukarim C. binnen.

Maar toen de vriendinnen weg waren, had C. haar naar de berging gesleept, haar daar brutaal verkracht en haar de keel toegeknepen. Pas toen hij gekalmeerd was en in slaap gevallen was, was de vrouw het huis kunnen uitvluchten naar haar ouders.

Voor de rechtbank bleef Abdoukarim C. ontkennen dat er sprake was van verkrachting. Volgens hem was zijn ex-partner akkoord geweest om seks met hem te hebben, maar hadden ze nadien ruzie gekregen.

De rechtbank geloofde van die versie geen snars en baseerde zich daarvoor onder meer op de resultaten van het medisch onderzoek dat het slachtoffer ondergaan had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen