Dirk Ramaekers voltijds aan de slag op commissariaat voor corona

 ©  BELGA

Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie, gaat voltijds aan de slag voor het commissariaat voor corona. Zijn opdracht in de vaccinatiestrategie is niet te combineren met de functie van medisch directeur van het Jessa Ziekenhuis. Ramaekers neemt op 1 maart afscheid van het Hasseltse ziekenhuis.

Belga

Ramaekers startte in februari 2015 als medisch directeur in het Jessa Ziekenhuis. Midden november vorig jaar kwam hij aan het hoofd van de taskforce vaccinatie. Ramaekers wil zich nu maximaal toeleggen op de ondersteuning van het coronabeleid.

‘Ik heb de voorbije zes jaren zeer graag voor Jessa gewerkt, om verschillende redenen: in de eerste plaats omdat ik mocht samenwerken met een bijzonder professioneel team van artsen, verpleegkundigen en heel wat andere medewerkers’, zegt Ramaekers.

‘Ik bewonder hen enorm voor de manier waarop zij elke dag hun job doen. Niet het minst het voorbije jaar, in covid-tijd. Ik wil hen daar zeer oprecht voor bedanken. Daarnaast ben ik Jessa zeer erkentelijk voor de opportuniteiten die ik kreeg.’

De raad van bestuur van het Jessa Ziekenhuis zal de komende dagen in samenspraak met de medische raad de opvolging bespreken.