Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Uitbaters van privésauna's stappen naar Raad van State: “Overheid mist zelfs beleefdheid om ons antwoord te geven”

Zo'n dertig uitbaters van privésauna's hebben een procedure in kortgeding opgestart bij de Raad van State. Op basis van hoogdringendheid staat de zaak komende woensdag al op de agenda. De privésauna's vragen een vernietiging van een aantal artikels van het ministerieel besluit, waardoor ze opnieuw de deuren zouden mogen openen. Ze eisen ook een schadevergoeding wegens inkomstenderving. “De overheid mist zelfs de beleefdheid om ons antwoord te geven", klinkt het.

15 reacties

  • Luc Vanderkelen

    3 jaar geleden
    Alle sportactiviteiten zou overal weer open moeten zijn
  • Eddy Jans

    3 jaar geleden
    Als jullie 24-02 gelijk krijgen kan de regering op 26-02 beslissen dat jullie weer open mogen (net zoals met de campings) zodat ze hun gezicht kunnen redden. Zij hebben dan beslist dat jullie open mogen terwijl ze in feite nogmaals zijn teruggefloten zijn door de Raad van State.
  • Paulina Buelens

    3 jaar geleden
    En precies dat ze de enige zijn...wat moet een muziek-sector zeggen? In clubs werken er veel meer mensen dan in een sauna daarbij...veel mensen al een jaar als tijdelijk- werklozen...en geen toekomst in zicht. Ze krijgen ook geen datum. Festivals ook niet. En daar gaat het om veel geld en werkplaatsen, niet zoals sauna's. Of er mensen gelijk hebben ivm virus (corona is geen bacterie mensen he), geen idee, ik ben geen expert. Maar iets van hout ontsmetten lijkt me inderdaad moeilijk
  • Bart De keuster

    3 jaar geleden
    Waarom zouden privesaunas niet open mogen, normaal ga je daar alleen met je vrouw of …. Heen dus kan toch geen probleem zijn en bacterien gaan er niet overleven door de chloor dus veiliger kan niet.
  • Cecarine De Smet

    3 jaar geleden
    Een goed idee, doe ze maar open en laat prostituees ook aan het werk, en binnen 1 maand een nieuwe golf van besmettingen. Slim kan ik deze mensen niet noemen!!