©  EPA-EFE

Lara Gut-Behrami skiet naar wereldtitel in reuzenslalom, net voor olympisch kampioene Mikaele Shiffrin

De Zwitserse Lara Gut-Behrami heeft donderdag op het WK alpijnse ski in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo goud veroverd in de reuzenslalom.

Bron: BELGA

Gut-Behrami klokte na twee runs (waarin ze respectievelijk derde en tweede werd) af in 2:30.66. Daarmee was ze amper twee honderdsten sneller dan de Amerikaanse Mikaela Shiffrin. De regerend olympisch kampioene reuzenslalom was de rapste in de eerste run en werd vierde in de tweede.

Het brons ging naar de Oostenrijkse Katharina Liensberger. Na een vierde plaats in de eerste run was ze de snelste in de tweede. Ze strandde op negen honderdsten van Gut-Behrami.

 ©  REUTERS

Voor de 29-jarige Gut-Behrami is het de tweede wereldtitel. Vorige week donderdag behaalde ze al goud in de Super-G. De Zwitserse heeft nu acht WK-medailles op haar palmares (2x goud, 3x zilver en 3x brons). Haar teller op dit WK staat op drie met ook brons vorige zaterdag in de afdaling.

Gut-Behrami volgt op de erelijst de Slovaakse Petra Vlhova op. Die eindigde donderdag als twaalfde. Ook de Italiaanse Marta Bassino, leider in de wereldbeker reuzenslalom, kon niet overtuigen met een dertiende plaats.

Met Axelle Mollin, Sara Roggeman en Kim Vanreusel stonden drie Belgische vrouwen aan de start. Zij vielen allemaal uit tijdens de eerste run.