Lachaert: ‘Komende weken debat over avondklok’

Egbert Lachaert ©  BELGA

De vraag of de avondklok wel ‘efficiënt, noodzakelijk, proportioneel en tijdelijk’ is, verdient de komende weken een debat. Dat zegt Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert.

wle

In een interview met De Standaard zei hij begin deze maand al dat de Kamer in maart ‘over de proportionaliteit en de efficiëntie van de avondklok kan discussiëren.’

Op Twitter sluit hij zich nu aan bij een voorstel van Alexia Bertrand, de MR-fractieleider in het Brussels parlement. ‘Ik kan het niet meer aan de burger uitleggen dat dit soort maatregelen genomen wordt in gesloten kring, zonder debat, zegt zij. Ze wil daarom wetenschappelijke studies zien die aantonen of de maatregel ‘proportioneel en noodzakelijk’ is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De avondklok werd in ons land na het overlegcomité van 16 oktober in heel het land ingevoerd. Die geldt van middernacht tot 5 uur. In Brussel en Wallonië werd die een week later echter al uitgebreid van 22 uur tot 6 uur.