Direct naar artikelinhoud
NieuwsGent

▶ Opnieuw studenten aan het feesten in Gent: 20 mensen beboet

De politie maakte vanavond een einde aan de samenscholing.Beeld Wannes Nimmegeers

Opnieuw hebben studenten vanavond een feestje gebouwd op het Sint-Pietersplein in Gent. Twintig jongeren stonden te dansen op het plein in de Gentse studentenbuurt. Alle aanwezigen kregen een coronaboete van 250 euro. ‘De eerste combi die passeerde liet het wél toe’, reageren de studenten.

en

Bekijk: Studenten komen opnieuw samen op Sint-Pietersplein

Video wordt geladen...

Al een hele namiddag stonden studenten plezier te maken voor de basiliek, tot de politie even na 18 uur het plein opreed en de studenten beboette wegens het overtreden van het samenscholingsverbod. 

“We stonden op een veilige afstand met mondmasker aan”, reageert Charles, een van de aanwezigen, aan Het Laatste Nieuws. “De politie die eerder op de dag passeerde zei ons dat we mochten blijven, als we afstand hielden. Dat deden we dan ook. Maar plots stonden ze hier met tien politiecombi’s en drugshonden om ons toch te beboeten.”

Een dag eerder stonden op het Sint-Pietersplein wel 100 studenten feest te vieren. Dat was niet de bedoeling, zegt Emile (19) over die avond. “Sinds vorige week komen we af en toe samen op afstand in de buitenlucht in groepjes van vier. Maar woensdag escaleerde het, toen er spontaan studenten bij kwamen zitten en de groep te groot werd. Dat was erover, maar vandaag dus niet.”

Bekijk ook: Burgemeester over samenkomst: ‘Dit is niet oké’

Video wordt geladen...