Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

“Techbedrijven willen van belasting op online reclame af”

Lobbygroepen waar grote techbedrijven als Amazon, Facebook en Google lid van zijn, willen dat een belasting op online reclame in de Amerikaanse staat Maryland wordt geschrapt. Ze zijn een rechtszaak gestart tegen die belasting, schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post. 

14 reacties

  • Linde Segaert

    3 jaar geleden
    Is blijkbaar nieuw voor die grote bedrijven dat ze belastingen moeten betalen... Betaalt de gewone mens dan geen belastingen op iedere cent die hij verdient ? Waarom is het zo bizar dat grote bedrijven dat niet zouden doen ? Alleen maar omdat die een betere lobbygroep hebben die in staat zijn politici om te kopen (is het niet met geld dan is het wel met een beloofde job na hun politieke carrière).
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Je mist totaal waar het over gaat Karel. Ze willen geen belastingen betalen op de reklame advertenties waar ze geld aan verdienen. En de diensten die jij opnoemt zijn niet gratis. Ze verzamelen uw identiteit en verkopen het voor grof geld. Elke facebook gebruiker is gemiddeld zo een 75.000 Euro waard.
  • Karel Valgaern

    3 jaar geleden
    Iedereen gebruikt gratis facebook, google, amazon,... dus waar moeten die bedrijven hun inkomsten gaan halen indien elk land, iedere staat, iedere regio,... aan hen geld gaat eisen? Het gratis internetgebruik zoals we het nu kennen zal snel afgelopen zijn. Is dat beter?
  • Guido Sarazin

    3 jaar geleden
    Als ze 1 eurocent zouden moeten betalen per ongevraagde reclame we zien passeren op ons schermpje, dan zouden wij binnenkort geen belastingen meer moeten betalen. Doe eens een testje, zoek in Google, 2dehands... eens enkele zaken op en je wordt onmiddellijk overspoeld met reclameboodschappen.
  • Karel Flanders

    3 jaar geleden
    Het zou tijd worden dat die eens moeten beginnen belastingen betalen op hun verschillende inkomsten.