Leopold Lippens is overleden: bekende burgemeester van Knokke-Heist werd 79

Leopold Lippens, de bekende burgemeester van kustgemeente Knokke-Heist, is vrijdagochtend op 79-jarige leeftijd gestorven. Lippens overleed thuis aan de gevolgen van leukemie.

Er was vrijdagochtend een digitaal schepencollege aan de gang in Knokke-Heist. Burgemeester Lippens nam daar niet aan deel. Hij had maandag al aan zijn eerste schepen Piet De Groote laten weten dat het erg slecht met hem ging en dat De Groote al zijn taken moest overnemen. Het was de eerste keer dat Lippens als burgemeester zijn verantwoordelijkheden uit handen gaf.

Lippens had zich ook al enkele maanden niet meer in het openbaar laten zien. Eind vorig jaar raakte bekend dat de kustburgemeester aan leukemie, een vorm van bloedkanker, leed. De voorbije weken en maanden werd hij meermaals behandeld in het UZ Leuven.

LEES OOK:

Hoewel hij erg ziek was, volgde hij ook de laatste maanden nog alle belangrijke vergaderingen en beslissingen in zijn Knokke-Heist op. “Dat hij stierf tijdens het schepencollege, is best wel symbolisch. Maar het ging écht niet goed met hem de voorbije weken. Daarom is zijn overlijden geen verrassing”, laat een schepen weten.

Piet De Groote wordt nu waarnemend burgemeester van Knokke-Heist. Hij wenste nog geen interviews te geven.

Burgemeester sinds 1979

Leopold Lippens, een graaf en telg uit een bekend Belgisch adellijk geslacht, was al burgemeester van Knokke-Heist sinds 1979. Hij was nog altijd razend populair bij de inwoners van de kustgemeente. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haalde zijn partij (Gemeentebelangen) ruim 70 procent van de stemmen. Hij haalde zelf 7.420 voorkeurstemmen, ofwel 45 procent van alle stemmen op zijn lijst en een derde van alle inwoners.

(mtm, jve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER