Archiefbeeld ter illustratie. Met de strakke zuidelijke stroming kan er ook Saharastof boven ons land komen, wat prachtige zonsop- en ondergangen kan opleveren.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. Met de strakke zuidelijke stroming kan er ook Saharastof boven ons land komen, wat prachtige zonsop- en ondergangen kan opleveren. © Toerisme De Panne

Grote wolk Saharastof tast onze luchtkwaliteit mogelijk aan, maar tegelijkertijd levert het spectaculaire zonsondergangen op

We hebben al enkele dagen mooi lenteweer, maar daarnaast kunnen we ons ook aan extra mooie zonsopkomsten en zonsondergangen verwachten, zo blijkt. “Dat is het gevolg van de warme zuidelijke lucht die onze kant uitkomt en misschien Saharastof meevoert uit het noordwesten van Afrika. Daardoor kan ochtend- en avondrood nog roder kleuren dan anders”, legt onze wetenschapsexpert Martijn Peters uit. Minder goed nieuws is dat het Saharastof mogelijk de luchtkwaliteit in de Benelux kan aantasten.

6 reacties

  • Loïc Verplancke

    3 jaar geleden
    Toch wel nog mooie zonsondergangen
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Kan men de Sahara extra milieu belasting opleggen voor het vervuilen van Europa
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Ik kan mij niet voorstellen dat de Evolutie ons dit spektakel voorschotelt zomaar, om ons te plezieren. Geef toe, die special effects van God zijn toch wel adembenemend: Hij kan er wat van. Hij is dan ook de grootste Regisseur aller tijden. Maar ja, maak dàt de ganzen wijs, natuurlijk.
  • Paul Hendriks

    3 jaar geleden
    Getver wat een troep.
  • Walter Van Criekinge

    3 jaar geleden
    De natuur is gewoon prachtig, ook al is ze soms beenhard.