Biden tijdens het digitaal overleg met de bondgenoten in de G7
Volledig scherm
Biden tijdens het digitaal overleg met de bondgenoten in de G7 © EPA

Biden neemt scherp afstand van 'America First'-politiek Trump

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag scherp afstand genomen van de 'America-First'-handelspolitiek en het buitenlands beleid van zijn voorganger Donald Trump. De relaties van de Verenigde Staten met zijn bondgenoten "zijn geen ruilmiddel", aldus Biden.

14 reacties

  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Trump was de enigste president van de laatste 80 jaar die tot inzicht kwam dat de VS zich niet met landen moest bemoeien waar zij weinig van afwisten, daarom zei hij " American first " Dit betekend wij houden ons in de eerste plaats met onzelf bezig. Dat was ook aanvankelijk de politiek van president Rooseveld die hierdoor werd verkozen. Kijk eens hoeveel menselevens de voorgaande presidenten hebben veroorzaakt. We gaan nu eens opvolgen wat die oude aanpak zal opleveren voor de VS.
  • Jeroen Beckers

    3 jaar geleden
    Eindelijk een president die werkt en niet golft, regeert en niet twittert, verbindt en niet verdeelt
  • Jan Jansens

    3 jaar geleden
    Zalig die stilte zonder dat er een president Twitter als een megafoon gebruikt om iedereen af te breken en zichzelf op te hemelen.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Een goede samenwerking tussen landen en elk land gaat een stap vooruit. Trump snapte daar geen iota van.
  • Marc Dehond

    3 jaar geleden
    @Paul Verbeeck Denk toch dat Biden meer maatregelen neemt tegen Corona dan voorheen. Ik zie geen presidentiële feesten meer van exclusieve meest begoede clubjes van een paar 100 man waarop Covid 19 werd gebagatelliseerd en geen enkel maatregel werd genomen: noch sociale afstand, noch mondmaskers, noch ontsmetting handen etc... Ik zie ook dat wetenschap terug een woord krijgt en het presidentieel narcisme publiekelijk verminderd is.Voor de rest is het afwachten.