Amerikaans minister van Defensie Lloyd Austin.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Defensie Lloyd Austin. © AP

Ook Pentagon-baas hamert op hogere defensie-uitgaven bij NAVO-bondgenoten

De nieuwe Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft de NAVO-bondgenoten aangemaand tot hogere defensie-uitgaven. Die uitgaven zijn een eeuwig discussiepunt binnen de verdragsorganisatie.

11 reacties

  • Alfons Vanacker

    3 jaar geleden
    Ja, als USA een bedrijf was, was het al lang bankroet. Gemakkelijk als je USD kan bedrukken. Tijd dat de Chinezen dit bedrijf sluiten.
  • dev Sleger

    3 jaar geleden
    Guido Pintens, als je zelf het artikel nog eens leest zal je zien dat die 2 procent nooit gehaald werd. De commentaar van trump ging daar ook over, dus ik weet niet waar jij het over hebt.
  • Guido Pintens

    3 jaar geleden
    Trumpsupporters lezen blijkbaar amper het ganse artikel waarop ze commentaar geven als het over Trump gaat. Ik citeer gewoon wat er in dit artikel staat: "Stoltenberg herinnerde eraan dat de 2 procent-norm in 2014 is beslist toen Joe Biden vicepresident was onder toenmalig president Barack Obama" En nu maar gaan beweren dat Trump dat gerealiseerd heeft. Ik vraag me af of het ooit mogelijk is dat ze eens alles in perspectief gaan plaatsen en objectief oordelen
  • frans Venloo

    3 jaar geleden
    Navo afschaffen en Belgie zijn schulden zijn betaald . De navo is een opgeblazen ballon die springt als men er met een pin in steekt maar ja de postjes mogen niet verloren gaan zeker
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    De NAVO landen zijn goed voor de helft van alle defensie uitgaven in de wereld. Als er ergens bespaard kan worden en er honderden miljarden te vinden zijn. Dan eerder daar dan in de zorg en sociale beschermingssystemen. De corona pandemie heeft bovendien duidelijk gemaakt dat die zorg aan een stevige update toe is.