Minister Annelies Verlinden (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Annelies Verlinden (Open Vld). © Photo News

Carl Devos: “De basis van de zevende staatshervorming wordt een klassieker: meer regionale autonomie in ruil voor geld”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl

63 reacties

  • Johan Van Berlo

    3 jaar geleden
    Beste mensen, aub wel gaan stemmen in 2024 !! en voor partijen die de Vlamingen verdedigen tegen de nationalistische partijen, OVLD en CD&V en de Franstaligen !! Democratie in België. 6.5 milj. Vlamingen, 3.5 mil. Franstaligen. Regering moet 50/50 verdeeld worden !!. Parlement 150 kamerladen. Op basis van "Statbel" geeft dit 67000 per parlementslid, dus moeten er 97 Vlamingen en 53 voor de Walen. NU.. maar 89 voor de Vlamingen !! dus 9 tekort. Democratie op zijn Belgisch !!
  • Rudy Claes

    3 jaar geleden
    Graag Dries van Langenhove en Tom Van Grieken om ons land te regeren in 2024 !
  • Nico van Hoorbeeck

    3 jaar geleden
    Dit land zou in totaal alleszins met de helft minder ministers, parlementsleden en schepenen even goed of zelfs beter functioneren. Maar de politiek denkt altijd aan zichzelf. Waar er langs de voordeur 1 postje verdwijnt komen er langs de achterdeur 2 bij. Dit moet eens stoppen, de mensen zijn dat beu.
  • Guido van driel

    3 jaar geleden
    Leve de republiek Vlaanderen. Volledig zelf bedruipend. Perfect mogelijk. We hebben nu kort achter mekaar 2 federale regeringen gehad die er kompleet niks van bakten. Hoog tijd voor verandering.
  • Dirk BERX

    3 jaar geleden
    Steeds meer mensen zijn van mening dat België terug één moet worden, maar hoe kunnen zij die wens duidelijk maken in het kieshokje ? Want de kiezers uit het verleden hebben de politieke partijen het mandaat gegeven om te splitsen, en deze zullen nu die negenvoudige mandaten nooit meer afstaan. Of er moet een politieke partij opstaan die dit als eerste punt in zijn verkiezingsprogramma zet i.p.v. onafhankelijkheid of confederalisme, wat ook de betekenis is van dat woordje.