Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Francken (N-VA). © Christophe De Muynck

INTERVIEW. Theo Francken na verloren verkiezing en Kucam-affaire: “Ik ga geen Calvo’ke doen, ik ben een Kampfschwein”

Theo Francken (N-VA) blikt terug en vooruit. Tot zijn spijt niet als ondervoorzitter. "Valerie Van Peel of Lorin Parys en ik, dat zou een goede combinatie zijn geweest voor de partij. Yin en yang. Helaas." De partijsoldaat zet de strijd voor zijn N-VA onvermoeibaar verder. Zodra het kan met de botten in de modder, in het veld, naar de mensen. "Sommigen vinden mij een asociale pitbull. Maar ik neem het juist vaak op voor de zwakkeren in de samenleving."

111 reacties

  • Marc Busselot

    3 jaar geleden
    Theo Francken is een goed mens, nogal aan de rechtse kant, zoals het veel Vlamingen bevalt, maar weet blijkbaar nog niet hoe het politieke spel echt wordt gespeeld.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Als hij nog iets voor zijn partij wil betekenen blijft hij beter een paar jaar weg van de camera's
  • Lydie Teblick

    3 jaar geleden
    Theo mijn stem zal je altijd krijgen ! Echte Vlaamse krijger ,
  • Luc Van Bogaert

    3 jaar geleden
    Hij gaat uiteraard niet lopen, wat kan de (vervangen) burgemeester van Lubbeek nog anders dan een baantje in de politiek en best nog bij de partij waar hij thuishoort, het VB. En met een parlementair mandaat daar nog bovenop zal deze fervente Trumpist de eerstvolgende jaren zeker geen honger lijden.
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    De doelstelling was zoveel mogelijk christenen weg halen daar in dat helle gat want die waren in de minderheid en werden vermoord. Wat hier opvalt met al die commentaren is dat er hier met geen woord word over gesproken en dat juist Theo Francken zich dat lot van die mensen wel aantrekt. Dat hij iemand aanstelt die daar het probleem kent is nogal logisch en wanneer die zelfde persoon Theo zijn vertrouwen schend is natuurlijk niet goed, maar hem daarom met de grond gelijk te maken is er ver over