Een ampule met het AstraZeneca-vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ampule met het AstraZeneca-vaccin. © EPA

Onrust bij verpleegkundigen: “Ik wil AstraZeneca-vaccin niet, zorgpersoneel moet het beste vaccin krijgen”

Er heerst onrust in de ziekenhuizen waar de vaccinatie van het personeel is gestart. De meeste verpleegkundigen krijgen allicht het vaccin van AstraZeneca, dat volgens studies prima werkt maar toch minder efficiënt is dan de vaccins van Pfizer en Moderna. Een doorn in het oog van veel zorgverleners: “Als blijkt dat wij met het AstraZeneca-vaccin zullen worden ingeënt, gaan we in staking”.

429 reacties

  • Daniel Hens

    3 jaar geleden
    Rik Muylaert, waarom denk je dat iemand die weigert überhaupt wil aanschuiven. Ik heb begrip voor diegene die niet zomaar klakkeloos 'iets' in hun lichaam laten inspuiten. Iedereen heeft het recht om hierin vrij te beslissen, zonder angst op uitsluiting in de maatschappij.
  • Francois Sals

    3 jaar geleden
    wat is het beste? wie zal het zeggen ...de dochter van mijn schoonbroer kreeg als verpleegster AstraZeneca , 2 dagen goed ziek waarvan de éérste dag 40,5° koorts.En verder wordt het afwachten.
  • michel mans

    3 jaar geleden
    Iedereen moet het beste krijgen. Maar,wat is het beste? Ze zeggen wat ze willen. Als het maar verkoopt. En wanneer zullen ze eens echt beginnen?De einde van de tunnel is nog heel lang nu.En wat de cijfers betreft,net zoals op een fabriek,spelen met cijfers tot het hen goed uitkomt.Dat is nu eenmaal zo in deze wereld.
  • Yves Cordy

    3 jaar geleden
    Herman Onsia : Als de experten of politici zich als voorbeeld publiekelijk zouden laten inenten met een vaccin dat blijkbaar minder goed zou zijn, dan nemen ze toch het vaccin dat ze zelf het liefstehebben en kleven ze gewoon een ander etiket op het flesje. De "klokkenkuiders" moeten zwijgen op straffe van vervolging.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Lieve, weet je wat een dokter zei, met cijfers kan je alles bewijzen, maar de realiteit geeft soms heel andere beeld en daar wordt geen rekening mee gehouden. Hij bedoelt dat alles gemanipuleerd wordt door degene die er voordeel bij heeft.