Direct naar artikelinhoud
NieuwsLenteweer

Grote uittocht naar de kust: drukteplan NMBS in werking

Drukte in het station Gent Sint-Pieters.Beeld Cedric Matthys

De NMBS is in stations in Gent, Brugge, Brussel en Leuven begonnen met haar drukteplan. Dat wil zeggen dat reizigers nog voor het perron worden tegengehouden en geteld voor ze op de trein kunnen. Extra treinen zijn er voorlopig nog niet ingezet.

Op Twitter circuleren een aantal foto’s waaruit blijkt dat er heel wat Vlamingen op weg zijn naar zee. Op de stations op de lijn Luik-Oostende is het dan ook erg druk. 

“Als een trein reeds volzet is zullen we geen bijkomende reizigers meer toelaten. Op deze manier houden we het samen veilig. We vragen ook om tijdens het wachten afstand te houden. We voorzien hiervoor voldoende ruimte”, motiveert de NMBS de maatregel.

De NMBS roept ook op om de regels te respecteren en de app te raadplegen. “Daar kan je zien hoe druk het is op de trein die jij wil nemen. Op basis daarvan kan je beslissen om later een trein te nemen.” 

Maar blijkbaar doet niet iedereen dat. “Het is goed weer dus willen we naar de zee dacht heel Brussel ... en nog liefst met de trein ook, want dan ben ik alleen”, schrijft iemand op Twitter. Ook komen er klachten over het feit dat passagiers worden tegengehouden voor het perron.  “Het effect is averechts”, klinkt het.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Grote uittocht naar de kust: drukteplan NMBS in werking
Beeld Twitter