Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Pierre Van Damme. © Gregory Van Gansen / Photo News

Britse variant zorgt voor langere besmettelijkheid: “Maatregelen rond testen zullen herbekeken moeten worden”

De Britse variant is niet enkel besmettelijker dan het oorspronkelijke coronavirus, maar zorgt ook voor een langere besmettelijkheid. Dat maakt het Regeringscommissariaat Corona bekend op zijn wekelijkse informatiesessie over de vaccins. Die Britse variant kan ons land wel nog een ecologisch voordeel opleveren als het de gevaarlijke en nog onbekende Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten kan verdringen.

12 reacties

  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Het is nu toch wel heel duidelijk: men hanteert twee maten en gewichten. Eerste: geen toeschouwers op sportativiteiten en festivals. Ten tweede: al dat samengetroept volk in de stations en op de dijken. Waar ligt de scheidslijn? Eigenlijk is dit bipolair. Maar veel belangrijker is:: waar is het realiteitsgevoel bij de virologen en de mensen van de Gees?
  • Vivien Van Drom

    3 jaar geleden
    Die gasten blijven het warm water uitvinden.
  • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

    3 jaar geleden
    Wat we hier eigenlijk lezen is dat we nog enkele commissies moeten oprichten om dit te onderzoeken en politici nog ietsje meer kunnen bijverdienen! Wat een geklungel is dat hier toch allemaal!
  • Francky De Gloire

    3 jaar geleden
    Wees eerlijk en zeg dat je het gewoon niet weet ipv allerlei theorieën te staan verkondigen die kant noch wal raken. Jullie draagvlak is al lang weg door al die paniekzaaierij.
  • Jan vanderwallen

    3 jaar geleden
    En dan nog eens de variant van de vogelgriep die kan overgaan op de mens. We zijn nog lang niet uit de miserie.