Komt bushalte aan Maaseiks ziekenhuis er toch? De Lijn en stad opnieuw rond de tafel

De Lijn en Maaseik gaan opnieuw rond de tafel zitten nadat Vlaams minister Ben Weyts een overleg heeft gepland. In onze krant kon u vandaag lezen dat de stad een protestdossier indiende bij de minister omdat De Lijn weigert een bushalte voor het nieuwe ziekenhuis te plaatsen.

Een bushalte vlak voor het nieuwe ziekenhuis in Maaseik blijkt voor vervoersmaatschappij De Lijn niet mogelijk omdat er te veel tijd verloren gaat bij de omweg. “Wij kwamen met de oplossing om een bushalte 200 meter verder te plaatsen”, zegt Sonja Loos, woordvoerder van De Lijn Limburg. “En een belbus die om het uur bij wijze van spreken op de drempel van het ziekenhuis zou stoppen. Maar daar is nu toch commotie rond ontstaan. Daarom hebben we bij De Lijn beslist om de draad van de gesprekken weer op te pikken.”

Volgens de burgemeester van Maaseik, Jan Creemers (CD&V) wil De Lijn enkel een bushalte voor het ziekenhuis plaatsen als de stad minimum 100.000 euro ophoest. “Ik weet niet waar dat bedrag vandaan komt”, aldus Loos. “Dat hebben wij nooit zo besproken.”

“Kerntaak van De Lijn”

“Als De Lijn opnieuw rond de tafel wil gaan zitten, dan sta ik daar absoluut voor open”, zegt burgemeester Creemers. “Maar voor mij is het een vrij principiële zaak. Als openbare vervoersmaatschappij heb je een maatschappelijke taak. En dat is bushaltes voorzien aan onder meer scholen, stations en ziekenhuizen. Dat is niet de kerntaak van een gemeente of stad, maar van De Lijn.”

Minister Ben Weyts heeft met beide een gesprek gepland en zal daarin nagaan wat de beste oplossing blijkt voor beide partijen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer