ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Britse variant langer besmettelijk: wellicht langere isolatie voor wie besmet raakt

De Britse variant van het coronavirus is niet alleen besmettelijker, maar ook langere tijd overdraagbaar. Dat zal wellicht gevolgen hebben voor de isolatieperiode voor wie ermee besmet geraakt. Dat zei vaccinoloog Pierre Van Damme op de wekelijkse informatiesessie van het Regeringscommissariaat Corona. Het goede nieuws: wie gevaccineerd is, verspreidt het virus wel degelijk een pak minder én de huidige vaccins zijn effectief tegen de Britse mutant. “Dit is het goede nieuws waarop we allemaal zaten te wachten.”

33 reacties

  • mike dobbels

    3 jaar geleden
    Gelooft u het ook nog?
  • Wendy Vandereyken

    3 jaar geleden
    We zitten al een jaar in isolatie.
  • Kris Van Ginderen

    3 jaar geleden
    In een ander artikel van 20/2 zegt Pierre Van Damme dat de grenzen waarschijnlijk op 1/4 open zullen moeten omdat België al op de vingers getikt is door Europa. Als ze dan geen langere quarantaine of hotelquarantaine gaan doorvoeren dan is het hek van de dam. Iedereen na de skigebieden of de zon. En ondertussen zo goed als geen gevaccineerden in maart! Dank aan Europa! Afvoeren heel dat gedoe! Weg met Europa. Het kost alleen maar geld en het brengt ons nergens!
  • Sofie Vanderhoogerheide

    3 jaar geleden
    Laatste week januari: meer dan 70% van opgenomen covid patiënten ouder dan 60, ongeveer de helft ouder dan 80. 15% ziekenhuisopnames zijn rusthuisbewoner. Alle andere worden elders besmet, vermoedelijk voornamelijk in de privésfeer. De belangrijkste maatregel is dus letterlijk de oudere mensen met de grootst mogelijke voorzichtigheid benaderen. En niet zoals in Sint Truiden na een uitbraak daar onder kinderen: we zien nu de grootouders van besmette kinderen in het ziekenhuis.
  • Seric Josko

    3 jaar geleden
    Ik denk dat exstreem links gebruikt Corona als excuss om Co2 doel te halen. En zou zeker jong en gezond NIET aanraden om vaccine te nemen !!
  1. “Job verloren? Stem op Vooruit of PVDA. Vlaams Belang? Dat is een controversiële partij.” Hoe onze reporter ontdekt dat Snapchat “onrustwekkend” stemadvies geeft aan jongeren
    PREMIUM
    HLN ONDERZOEK
    19

    “Job verloren? Stem op Vooruit of PVDA. Vlaams Belang? Dat is een controver­siële partij.” Hoe onze reporter ontdekt dat Snapchat “onrustwek­kend” stemadvies geeft aan jongeren

    Met de verkiezingen op komst zijn er veel jongeren die voor het eerst stemmen. Onze journalist Sander (23) deed zich voor als een verlegen student en vroeg advies aan de Ai-chatbot op Snapchat. Dit zijn de meest bedenkelijke antwoorden. “Onrustwekkend”, volgens politicoloog Carl Devos.
  2. INTERVIEW. Vaccinoloog Pierre Van Damme: “Dit jaar familiefeesten of festivals? Sowieso beter dan in 2020, maar nog niet helemaal zoals vroeger”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Vaccino­loog Pierre Van Damme: “Dit jaar familie­fees­ten of festivals? Sowieso beter dan in 2020, maar nog niet helemaal zoals vroeger”

    Pierre Van Damme (61), vaccinoloog aan de Universiteit Antwerpen, laat de kritiek op de trage vaccinatie niet aan zijn hart komen. “Belgen klagen nu eenmaal graag. Wij doen het maximaal mogelijke”, zegt het lid van de taskforce vaccinatie en adviesgroep GEMS. “Eenmaal er voldoende vaccins zijn kunnen we zelfs enkele nachtjes doorsteken om jongeren te vaccineren.” Al staan extra vaccins niet meteen gelijk aan een volledige terugkeer naar het normale leven.