Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Minister Zuhal Demir wil ook voor slachtoffers gratis advocaat: “Daders zijn vandaag in het voordeel”

Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) wil een Salduz-wet voor slachtoffers. Dat zou betekenen dat slachtoffers, net zoals daders, gratis juridische steun krijgen vóór het verhoor. Demir doet die oproep niet toevallig aan de vooravond van de Europese Dag van de Slachtoffers, bericht De Zondag.

112 reacties

  • sjaak vanslembrouck

    3 jaar geleden
    @Freddy De Vos natuurlijk ga ik wel akkoord dat er slachtofferhulp moet zijn maar zeggen dat de vrouwen het meeste lijden is verkeerd 75% van, alle zelfmoorden zijn mannen, depressies zijn ook meerderem alen hoger bij mannen dan bij vrouwen. ook 70%+ van alle daklozen zijn mannen. Mannen krijgen enorm merkbaar minder hulp.
  • Freddy De Vos

    3 jaar geleden
    Groot gelijk, vrouwen worden inderdaad behandeld als een lustobject. Hierdoor ontstaan er ook vele depressies en zelfmoorden, vrouwen die de motivatie en hun vertrouwen in de samenleving verliezen. Men moet ongewenst gedrag ook harder bestraffen!
  • Patrick Van Lersberghe

    3 jaar geleden
    Allemaal maar lapmiddelen en gemakkelijk te scoren onderwerpen. Het grote probleem is het terugdringen van de armoede in Vlaanderen. Dat is DE uitdaging die reeds jaren ligt te bekommeren in de lades van de regeringsleden. Trouwens wie wordt daar beter van? De cliënt of de advocaat zelf.
  • Nadia Vanderseypen

    3 jaar geleden
    Eindelijk! Oef ... Tenminste als het er van komt!
  • vanaeken jokke

    3 jaar geleden
    Ronny Biesen gratis bestaat niet alleen socialisten weten dat niet.Zuhal weet dat gratis niet bestaat maar cadeautjes uit delen of mensen helpen met is een groot verschil. Nochtans hebben sossen niks anders gedaan dan bijna alles gratis gemaakt dat de werkende moeten betalen.Zelfs de Hasselaren waren er heilig van overtuigd dat de bussen gratis reden tot de belastingen kwamen.