maandag 22 februari 2021 - Binnenland
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

  

Grensarbeid

Steven Matheï wil fiscale definitie voor thuiswerk grensarbeiders

Brussel

Kamerlid Steven Matheï (CD&V) wil dat er op internationaal niveau een fiscale definitie voor thuiswerk uitgewerkt wordt, zodat grensarbeiders niet in de problemen komen.

Eind maart loopt het huidige akkoord over het thuiswerk voor grensarbeiders af. Dankzij dat akkoord lopen grensarbeiders geen fiscale aftrekposten mis in Nederland of andere landen bij te veel thuiswerkdagen. “Het is logisch dat dit verlengd wordt”, zegt CD&V-Kamerlid Steven Matheï. “Maar ook op lange termijn, na corona, moet er een oplossing komen voor grensarbeiders. Thuiswerk moet ook voor de toekomst op internationaal niveau worden geregeld. Zo zou men kunnen denken aan een maximaal aantal thuiswerkdagen zonder sociale en fiscale gevolgen voor de grensarbeiders. Dit is enerzijds realistisch in een postcoronatijdperk en zorgt er anderzijds voor dat het systeem van thuiswerk niet fiscaal misbruikt wordt.”

Daarnaast is er ook een betere administratieve ondersteuning van grensarbeiders nodig. “Bij de aangifte van de personenbelasting zullen grensarbeiders een schriftelijke bevestiging van de buitenlandse werkgever over de thuiswerkdagen in 2020 moeten toevoegen. Een makkelijk modelformulier kan heel wat problemen voor werkgevers en grensarbeiders voorkomen”, zegt Matheï die dit aangekaart heeft bij zijn partijgenoot minister van Financiën Vincent Van Peteghem. lc

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws