Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

VS overschrijden kaap van half miljoen coronadoden

De coronacijfers gaan weer de verkeerde kant op: er raken dagelijks gemiddeld weer meer dan 2.000 personen besmet in ons land. Dat blijkt vandaag uit het online dashboard van Sciensano. Het gaat om een stijging van 5 procent. De dalende trend die zich al een tijdje doorzette, en die de voorbije dagen stagneerde, lijkt daarmee gekeerd. Op een persconferentie gaf premier Alexander De Croo toelichting over de langetermijnmodellen waarop het Overlegcomité zich vrijdag zal baseren. Het gaat om vier scenario’s die tonen hoe de coronapandemie verder zou kunnen evolueren in ons land.

87 reacties

  • Veerle De Cock

    3 jaar geleden
    Wij zijn deze maatregel grondig beu .zijn 65++ en willen ook nog iets van ons leven !! Dus gaan we leven zoals wij het willen.dat de experts, virologen en politiekers doen wat ze willen .trekken ons niks meer aan .met het tempo van vaccineren zijn we nog in 2024 bezig !!
  • Reinhard Laureys

    3 jaar geleden
    Allez , de goed nieuws show van Weyts draait op volle toeren Dus kunnen 60 leerlingen weer gezellig dicht op elkaar zitten op een bus richting pretpark en dergelijke terwijl er nog geen kat gevaccineerd is ? En sinds wanneer is een een Vlaams minister bevoegd voor gans België ??
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Boris mag ze dan terug opbouwen wanneer de vaccins tegen de winter zijn uitgewerkt.
  • Thierry Willems

    3 jaar geleden
    & groot probleem voor europa.america,uk,en india willen eerst zoveel als mogelijk hun eigen bevolking inenten met hun eigen vaccin vooraleer ze massaal aan europa verdelen.en ja in puurs is dat bedrijf eigendom van americanen.dus wachten europa! dat is de enige echte reden van de trage vaccinaties.
  • Eddy Jans

    3 jaar geleden
    Mooie grafiekjes allemaal Mr. De Croo spijtig genoeg wat moeten we nog geloven ? Pandemiewet nog niks ? Coronabarometer nog niks? GEES afgevoerd? Geen versoepelingen enkel na 7 dagen beneden 800 ,campings en vakantieparken open , kappers terug open. Nu puntensysteem , sta me toe argwanend te zijn.