Vader en zoon verwezen naar assisen na dodelijke schietpartij in Brederodestraat

Antwerpen -

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft maandag snackbaruitbater Mehmet Y. en zijn zoon Nihat verwezen naar assisen. Bij een schietpartij in de Brederodestraat in 2019 viel een dode en een zwaargewonde.

Op zaterdag 2 februari 2019 werden de neven Emre en Ozan Sogutlu op klaarlichte dag en onder het oog van verschillende getuigen onder vuur genomen in de Brederodestraat in Antwerpen. Het was snackbaruitbater Mehmet Y. die meerdere schoten loste. Zijn zoon Nihat ging de twee slachtoffers ook te lijf met een vleestang.

Aanleiding voor de gruwelijke feiten zou een slepend conflict geweest zijn. Bij de schietpartij kreeg Emre een kogel door de oogkas. Hij bezweek nog dezelfde dag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis, zijn neef Ozan raakte verlamd. Getuige Fatih D. schoot de slachtoffers te hulp, maar ook hij werd onder vuur genomen door Mehmet en raakte zwaargewond.

Benen

Mehmet Y. verklaarde dat hij de neven alleen maar in de benen had willen schieten, omdat hij de bedreigingen en de vernielingen beu was. Hij werd samen met zijn zoon aangehouden voor moord en poging tot moord.

De advocaat van Mehmet Y. had de KI gevraagd om de feiten te herkwalificeren naar (poging tot) doodslag en om de uitlokking te aanvaarden. De verdediging van Nihat Y. had een herkwalificatie naar slagen en verwondingen gevraagd. Beide verdachten hoopten dat de zaak dan voor de correctionele rechtbank behandeld kon worden, maar de KI besliste er anders over. Vader en zoon werden voor moord en poging tot moord naar het hof van assisen verwezen.

 © BFM

 © BFM 

 vdaa, blg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER