©  RR

Wielermanager uit Ekeren geschorst tot eind 2022 na ongewenste intimiteiten

De Disciplinaire Commissie van de UCI schorst wielermanager Patrick Van Gansen tot eind 2022, na eerdere beschuldigingen van ongewenste intimiteiten.

Bron: BELGA

De Disciplinaire Commissie van de Internationale Wielerunie (UCI) opende vorig jaar een procedure tegen wielermanager Patrick Van Gansen, nadat de Ethische Commissie zijn rapport had afgerond over de beschuldigingen van ongewenste intimiteiten. De Ethische Commissie was van oordeel dat er sprake was van schendingen van de ethische code van de UCI en raadde sancties aan.

Van Gansen kwam vorig jaar in opspraak nadat meerdere rensters van wielerploeg Health Mate Ladies Team hem beschuldigden van grensoverschrijdend seksueel gedrag. De Israëlische Esther Meisels, de Zweedse Sara Mustonen en de Franse Chloë Turblin dienden elk apart een klacht in bij de Ethische Commissie, die daarop een onderzoek startte tegen de Belgische ploegmanager. Later volgde nog een vierde klacht van een anonieme renster.

Van Gansen heeft de aantijgingen altijd ontkend en liet eerder op zijn beurt weten een klacht wegens laster en eerroof te zullen indienen. Health Mate Ladies Team werd eind 2019 vanwege de affaire opgedoekt nadat de hoofdsponsor zich had teruggetrokken.

Voor het onderzoek naar Van Gansen schakelde de UCI het extern bureau The Sport Resolutions in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen