Antwerpse politie plant nieuwe campagne tegen asociaal rijgedrag

De Antwerpse politie gaat een nieuwe campagne starten om automobilisten op asociaal gedrag te wijzen. Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt er volop dubbel geparkeerd, en dat veroorzaakt gevaarlijke verkeerssituaties voor fietsers en andere voertuigen. Een eerdere campagne van de politie en de stad, waarbij massaal GAS-boetes werden uitgeschreven, heeft maar een tijdelijk effect gehad.

Filmpje toont aan: “Turnhoutsebaan is de grootste laad- en loszone van ’t Stad”

© Facebook

Dat de Turnhoutsebaan in Borgerhout een problematische verkeersader is, is genoegzaam geweten. Dit filmpje zet een van de grote problemen nog eens extra in de verf: het dubbelparkeren.

Het filmpje werd gepost op de facebookgroep ‘Met de fiets in ’t stad’ door Niel Staes. Met een camera op zijn fietsstuur filmde hij zijn hachelijke fietstocht over de Turnhoutsebaan in Oud-Borgerhout. Staes noemt de verbindingsas tussen de Singel en de Leien toepasselijk ‘De grootste laad- en loszone van ’t Stad’.

Op het filmpje is immers te zien hoe hij als fietser gedwongen wordt om telkens uit te wijken naar de bus- en tramstrook omdat dubbel geparkeerde wagens de rijbaan blokkeren.

“Twee keer op en af de Turnhoutsebaan gereden. Absurd hoe vaak auto’s daar parkeren, laden en lossen. En zo creëren ze gevaarlijke situaties voor andere automobilisten en fietsers die op de tram/bus/taxi-laan moeten”, schrijft Staes op Facebook.

Incidenten

Net vandaag raakte een 19-jarige jongen zwaargewond nadat hij door een bus werd aangereden op de Turnhoutsebaan ter hoogte van halte Drink.

In mei 2016 raakten ook zes mensen gewond nadat een lijnbus een noodstop moest doen omdat een personenwagen plots moest uitwijken naar de centrale bus- en trambaan.

In april 2016 organiseerde vzw Steunproject dan weer voor de vijfde keer Borgerhout Fietst, een fietstocht om meer aandacht te vragen voor meer fietsveiligheid en fietscomfort in Borgerhout. De onveilige situatie op de Turnhoutsebaan, het tekort aan fietspaden en fietsstallingen en het onaangepaste rijgedrag van sommige automobilisten werden toen als pijnpunten genoemd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER