Een beeld van het Ter Kamerenbos gisteren.
Volledig scherm
Een beeld van het Ter Kamerenbos gisteren. © Photo News

Hoe streng zijn de maatregelen in België? Deze tool zet alle landen op een rij

Elk land gaat voor een eigen aanpak om het coronavirus te bestrijden. Om enig overzicht te houden, ontwikkelde de universiteit van Oxford een tool die de strengheid van de maatregelen tegen elkaar afmeet. Daaruit blijkt dat België in de voorbije maand een soepeler regime voerde dan buurlanden Frankrijk, Nederland en Duitsland. Viroloog Steven Van Gucht liet tijdens de persconferentie van premier Alexander De Croo (Open Vld) niet na om even naar deze resultaten te verwijzen.

39 reacties

  • Chris de Velde

    3 jaar geleden
    Er zijn toch een aantal maatregelen die niet vermeld staan in de tool hoor. Ik merk nergens over de ganse wereld, behalve voor België een beperking specifiek voor religieuze bijeenkomsten. En net dat is iets dat me interesseert?
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    het enige systeem dat echt werkt is het chinese systeem : volledige lockdown massale vaccinatie en keihard optreden tegen overtreders
  • Patrick Vandeputte

    3 jaar geleden
    Hamis Shah, kijk naar de wetenschappelijke vaststellingen. Ze werken wel. En immuniteit zal je rapper krijgen door massale vaccinatie.
  • Jan De Vos

    3 jaar geleden
    In alle buurlanden mag men reizen, wel met de nodige tests en controle, in België mag men niet reizen !
  • roger hofmans

    3 jaar geleden
    Altijd maar cijfers maar over vaccinaties spreken ze niet zelf niet in het nieuws dat mogen ze niet van de regering , en boetes dat is het enige dat ze nog hennen dringend nieuwe regering nodig