Slachtoffer Vangheluwe getuigt: "Hij denkt dat hij de messias is"

Een van de slachtoffers van de pedofiele ex-bisschop Roger Vangheluwe heeft exclusief aan VTM NIEUWS zijn verhaal gedaan. Vanochtend werden de twee met elkaar geconfronteerd bij de Federale Gerechtelijke Politie in Brussel. Arrogant en hoogmoedig, zo gedroeg Roger Vangheluwe zich volgens Kris Verduyn tijdens de confrontatie bij de federale gerechtelijke politie in Brussel. Dat hij alles ontkende, was voor Verduyn de zoveelste klap in het gezicht.

Kris Verduyn was misdienaar toen Roger Vangheluwein 1992 zelf naar Meulebeke in West-Vlaanderen kwam voor het heilig vormsel.

“Ik was tien jaar. Op een gegeven moment riep de bisschop mij bij zich om hem te helpen. We waren alleen in de sacristie. Toen is het gebeurd. Hij heeft me vastgepakt en betast en uiteindelijk ook tot orale seks verplicht”, klinkt het.

Achttien jaar lang zweeg Verduyn over de traumatische aanranding. Pas in 2012 diende hij klacht in nadat de operatie Kelk was losgebarsten.

De oud-bisschop zelf blijft de aantijgingen ontkennen. “Hij denkt dat hij de messias is. Hij ontkende alle feiten en zei dat hij me nooit gezien heeft”, zegt Verduyn die de strijd nog niet op geeft.

Alhoewel Vangheluwe nog maandelijks 2.800 euro opstrijkt, zegt Verduyn niet uit te zijn op een schadevergoeding. “Ik wil enkel erkenning, zelfs al zijn de feiten verjaard”, zegt hij.

Volgens Verduyn hebben de feiten hem zwaar getekend en zorgden ze er voor dat hij nooit een gewoon leven heeft kunnen leiden.

Fantast

Meester Joris Van Cauter, de advocaat van Roger Vangheluwe, bestempelt het slachtoffer als een fantast. "Die man is gesprongen op een golf van beschuldigingen om een zekere belangstelling te kunnen krijgen." zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer