Daft Punk stopt ermee na 28 jaar ©  Matt Sayles/Invision/AP

Daft Punk stopt ermee na 28 jaar

Fans waren aanvankelijk blij toen Daft Punk na meer dan vijf jaar met een nieuwe video afkwam. Nu blijkt ‘Epilogue’ het einde aan te kondigen van het Parijse elektronische duo. 28 jaar na de oprichting gooien ze de handdoek in de ring.

Imani Verstappen

Manager Kathryn Frazier bevestigde het droevige nieuws aan muziekmagazine Pitchfork, maar gaf verder geen reden voor de split. De nieuwe video Epilogue verscheen vandaag op hun YouTube-kanaal, waardoor fans meteen begonnen te hopen op nieuwe muziek. De beelden zijn echter opgevist uit hun film Electroma (2006), waar de twee robots afscheid nemen in de woestijn en één ervan wegwandelt nadat er een zelfvernietigingsknop werd indrukt. ‘Daft Punk: 1993 – 2021’, het kondigt geen nieuw album aan, maar dus wel het einde van de groep.

Er waren de hits, en die waren talrijk. Da funk, One more time of Harder, better, faster, stronger. Bij het jongere publiek zijn ze vooral bekend voor Get Lucky, een samenwerking met Nile Rodgers en Pharrell Williams die twee Grammy’s opleverde. De iconische robotpakken waarmee Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter jarenlang hun identiteit geheimhielden zijn nog herkenbaarder dan de songtekst van Around the world. Daft Punk was een groep die bekend stond voor hun vernieuwende muziek, in 1997 brachten ze hun debuutplaat Homework uit. Ze waren daarmee een van de pioniers in de Franse elektronische muziek met invloed in de house- en dancemuziek.

Daft Punk tourde al niet meer sinds 2007 en sinds hun laatste album Random Access Memories (2013) bleef het stil rond het duo. In 2016 was er wel nog de samenwerking met The Weeknd voor het album Starboy: Daft Punk verscheen in I feel it coming en ook in de titeltrack van het album.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER