Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Joel Hoylaerts/Photo News

Groen pleit voor soort van ‘Tripadvisor’ voor woonzorgcentra

Uit cijfers blijkt dat vorig jaar meer dan tweeduizend ouderen van woonzorgcentrum veranderden. Op de website van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid staat geen informatie vermeld over de kwaliteit van een woonzorgcentrum. Groen pleit daarom voor een soort van ‘Tripadvisor’ voor de ouderenzorg.

8 reacties

  • Marleen Mortelmans

    3 jaar geleden
    Superidee. Kan helpen om de juiste keuze te maken voor een comfortabele oude dag en zo gaan die WZC's hopelijk ook meer hun best doen om kwaliteit te bieden i.p.v. enkel maar winst na te streven.
  • DIRK RASSCHAERT

    3 jaar geleden
    Kan men deze dan ook financieel bewerken ?
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Ik snap het niet vanwege de groenen : levenskawaliteit zal tripadvisor niet brengen. Verander gewoon ons maatschappelijk systeem en respecteer de familiewaarden waar dat mogelijk is. Nu "moeten" kinderen en kleinkinderen gaan werken. Sommigen zouden liever de keuze hebben om tijdelijk voor de oudere generatie te zorgen. RVT's kosten ook geld ! Rijke Zwitsers sturen hun familie naar exotische oorden. Daar is tripadvisor misschien goed voor.
  • etienne vijverman

    3 jaar geleden
    er proberen weg te blijven is de beste oplossing
  • Luc Van Bogaert

    3 jaar geleden
    Dit is wel nodig, want daar is een enorm verschil in zorgverlening tussen de WZC, vooral sommige privé-WZC vallen veeleer tegen.
  1. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan